Facebook усунула несправність, яка призвела до збою в роботі популярних iOS-додатків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Facebook усунула несправність в роботі інструменту Facebook SDK, який інтегрується до багатьох додатків для аналізу даних користувачів.

Про це представник компанії повідомив Інтерфаксу.

Помилка була повʼязана зі змінами у вихідному коді. Зазначається, що через збій користувачі в усьому світі зіткнулися з обмеженням доступу до популярних iOS-додатків — TikTok, Tinder, Viber тощо.

Це не вперше, коли користувачі та розробники додатків iOS стикаються з масштабними збоями у роботі через SDK. Подібна проблема 6 травня виникла з гаджетами Apple і вплинула на роботу десятків сервісів протягом доброї частини дня.

Корінь проблеми вбачають у тому, що Facebook заохочує розробників інтегрувати сервіс логіну до своїх додатків через соцмережу, пропонуючи натомість цінну інформацію про роботу сервісів і рекламу. У такий спосіб Facebook отримує великий масив даних про користувачів сторонніх додатків.

Зворотна сторона такого партнерства полягає в тому, що збої у SDK впливають на роботу додатків, як це сталося сьогодні. Щоразу, коли користувач логіниться у додатку через Facebook, SDK надсилає запит до серверів соцмережі — саме тому в офлайні додатки працюють, а в онлайні — ні.