Apple випустила першу публічну бета-версію iOS 14. Де її завантажити?

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Videvo

Компанія Apple випустила перші публічні бета-версії операційних систем iOS 14 та iPadOS 14. Тепер їх можуть завантажувати не лише розробники, але й усі охочі.

Про це повідомляє TechCrunch.

Поки що це лише бета-версія, а фінальний реліз iOS 14 та iPadOS 14 компанія планує на осінь цього року. Крім того, влітку Apple планує випустити ще декілька бета-версій, для того щоб виправити якомога більше помилок і зібрати дані від великої групи користувачів. Також на цьому тижні Apple випустила другу бета-версію операційної системи розробників.

TechCrunch підкреслює, що краще не встановлювати бета-версію iOS 14 та iPadOS 14 на свій основний пристрій — деякі програми та функції можуть не працювати. У найгірших (але дуже рідкісних) випадках пристрій взагалі може вийти з ладу, а користувач — втратити дані iCloud. Завантажити нову операційну систему можна за посиланням.

  • Компанія Apple представила iOS 14 з новими функціями. У новій версії операційної системи програми на домашньому екрані можна переглядати у вигляді списку і сортувати по «розумних» папках (наприклад, найбільш використовувані).
  • Самі застосунки тепер підтримують віджети, які можна змінювати і налаштовувати під себе. Їх можна вибирати зі спеціального каталогу або перетягувати на екран з додатками з лівого меню, де вони залишаться, як і раніше.
  • Також Apple показала функцію App Clips. Вона дозволяє миттєво запускати стислі версії застосунків. У презентації показали приклад з електросамокатами, які можна орендувати без реєстрації і завантаження додатка. Розмір «стислої» версії не перевищить 10 МБ. Завантажити AppClips можна буде через браузер або за QR-кодом.
  • Розробники також оновили зовнішній вигляд Siri: тепер вона не перекриває екран цілком, а зʼявляється у вигляді невеликої іконки внизу екрана. Крім того, Siri зможе відправляти голосові повідомлення.