Суд зобовʼязав Офіс генпрокурора відкрити ще одне провадження у справі «плівок Єрмака»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Суд зобовʼязав Офіс генпрокурора відкрити ще одне провадження у справі «плівок Єрмака»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Печерський районний суд столиці зобовʼязав Офіс генерального прокурора відкрити ще одне кримінальне провадження, повʼязане з «плівками Єрмака». Про це повідомляють юристи з юридичної компанії «Міллер».

Раніше в інтересах Гео Лероса до Офісу генпрокурора подали заяву про те, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак скоїв злочин, який полягає в завідомо неправдивому повідомленні про злочин. Прокуратура не відкрила за позовом провадження, тому адвокати Лероса звернулися до суду.

Суд зі свого боку задовільнив скаргу адвокатів.

Про що йдеться?

29 березня депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає, що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».