«Плівки Єрмака»: адвокати Лероса просять повернути справу до НАБУ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Плівки Єрмака»: адвокати Лероса просять повернути справу до НАБУ

Сергій Моргунов / «Бабель»

Адвокати народного депутата від «Слуги народу» Гео Лероса вимагають повернути справу «плівок Єрмака» до НАБУ. Про це повідомляє адвокатська компанія «Міллер» у Facebook.

Адвокати зазначили, що кримінальне провадження перекваліфікували зі зловживання впливом на замах на шахрайство і визначили його підслідність за поліцією. Після цього заступник генпрокурора визначив підслідність цієї справи вже за СБУ й об’єднав її з кримінальним провадженням за ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Захисники Лероса вимагають повернути попередню правову кваліфікацію справи (корупція) та повернути її до НАБУ.

Також адвокати від імені Лероса подали до НАБУ нову заяву за ст. 369-2 КК України — зловживання впливом.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник в інтервʼю «Громадському» заявляв, що у них передчасно забрали справу «плівок». За його словами, НАБУ не встигло провести необхідний обсяг слідчих дій, щоб встановити істину у справі.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає, що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».