Україна в ТКГ просить режиму тиші на Донбасі через пожежу в Луганській області

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Україна, Росія та ОБСЄ провели чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, під час якого українська сторона закликала до припинення вогню уздовж лінії розмежування у звʼязку з масштабною лісовою пожежею в Луганській області.

Про це повідомляє Офіс президента.

Заклик озвучив голова ОП Андрій Єрмак, який зазначив, що гасіння пожежі ускладнюється близькістю до лінії розмежування, неподалік якої знаходяться вогневі позиції бойовиків «ЛНР».

Наразі зберігається небезпека переходу полумʼя на інші населені пункти, тому Єрмак просив «повного і всеосяжного режиму припинення вогню».

«Вважаю, що на черговому засіданні ТКГ варто вкотре предметно розглянути питання встановлення режиму тиші, адже нашим спільним завданням є недопущення нових людських жертв серед мирного населення», — сказав він.

  • Лісова пожежа в Луганській області розпочалася 6 липня. Вона охопила площу близько 50 гектарів, але вже 7 липня її локалізували. Через сильний вітер і високу температуру вогонь знову поширився — почали горіти села. Пожежа знищила багато будинків. Осередки пожежі — поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове.
  • У штабі ООС заявили, що до гасіння залучили військових, техніку та безпілотники. Голова Луганської військово-цивільної адміністрації до цього заявив, що бойовики «ЛНР» не дають авіації ДСНС гасити пожежу. О 12:00 8 липня міністр Арсен Аваков заявив про дозвіл на залучення авіації.
  • За останніми даними, загинули від 5 до 7 людей, але жертв може бути більше. Госпіталізовано 27 потерпілих.
  • Поліція розглядає три версії пожежі — погодні умови, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал.