Київрада виділить 20 мільйонів гривень мешканцям будинку, де стався вибух

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Київрада виділить 20 мільйонів гривень мешканцям будинку, де стався вибух

Facebook / ДСНС України

Київська міська рада підтримала рішення виділити 20 мільйонів гривень на ремонт і облаштування нових квартир для мешканців будинку на Позняках, де стався вибух.

Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

У повідомленні зазначають, що кошти отримають 40 родин, які залишились без житла. Гроші виділять на ремонт, необхідні меблі та побутову техніку в нові квартири, які пообіцяв надати Офіс президента.

«Для придбання мінімально необхідної побутової техніки та меблів сума допомоги становитиме: для двокімнатної квартири — 124 тисячі гривень, для трикімнатної — 140 тисяч гривень», — уточнюють у повідомленні.

Матеріальну допомогу від міста (від 50 до 100 тисяч гривень) вже отримали 30 постраждалих.

  • Вибух стався приблизно о десятій ранку 21 червня в будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Імовірною причиною називають вибух газу. Жертвами вибуху стали щонайменше 5 осіб.
  • Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки. Поліція розглядала кілька версій, зокрема детонацію вибухівки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок доведеться демонтувати, оскільки на стояку, який обвалився, проживають понад 100 осіб. Влада столиці та Кабмін виділять кошти на житло для постраждалих.
  • Напередодні в рамках розслідування обставин вибуху в житловому будинку на Позняках у Києві правоохоронці провели обшуки на підприємстві «Київгаз».
  • Президент України Володимир Зеленський передав 12 родинам, які постраждали від вибуху на Позняках, сертифікати на нові квартири.