Вибух у Києві: влада столиці та уряд виділять кошти на житло для постраждалих

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вибух у Києві: влада столиці та уряд виділять кошти на житло для постраждалих

Пресслужба ДСНС

Половину коштів на житло для постраждалих від вибуху в Дарницькому районі Києва виділить міська влада, іншу половину — уряд.

Про це на брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, на це вже є згода премʼєр-міністра Дениса Шмигаля. Київ з резервного фонду виділить 30 млн гривень.

Також Кличко додав, що протягом поточного тижня постраждалим і родичам загиблих виплатять матеріальну допомогу.

В уряді повідомили, що у понеділок відбулася нарада, на якій Кличко повідомив, що внаслідок вибуху без житла залишились 125 людей, які мешкали в 40 квартирах однієї з секцій будинку. За попередніми даними, загрози для інших секцій будинку немає.

За словами міського голови, частина людей переночували у родичів і знайомих, решту тимчасово поселили до інтернату на Харківському шосе.

Прем’єр запропонував після завершення рятувальних робіт оцінити збитки та провести засідання Київської міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка затвердить суму збитків, і на наступному засіданні комісії розглянути питання співфінансування.

  • Вибух стався приблизно о 10:00 ранку 21 червня на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Імовірною причиною називають вибух газу. Жертвами вибуху стали три людини. Також рятувальникам вдалося дістати з-під завалів трьох осіб.
  • Поліція розглядає кілька версій, зокрема підрив. Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок, де стався вибух, доведеться демонтувати, оскільки на стояку, який обвалився, мешкають понад 100 осіб.
  • Поліція провела обшуки в газовій компанії, яка обслуговує будинок.