Вибух на Позняках: поліція обшукує газову компанію, яка обслуговує будинок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вибух на Позняках: поліція обшукує газову компанію, яка обслуговує будинок

Пресслужба ДСНС України

Поліція проводить обшук у газорозподільній компанії, яка обслуговує будинок по вулиці Соломії Крушельницької у Дарницькому районі, де стався вибух.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Міністерства внутрішніх справ.

«Національна поліція України наразі проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух», — заявив голова МВС Арсен Аваков. Поліція не наводить назву компанії, але вірогідно, мова йде про «Київгаз».

Він додав, що зараз проводиться експертиза стану будівлі щодо можливого подальшого руйнування. «Після отримання експертного висновку ми зможемо дати доступ людям до їх квартир, аби вони взяли з собою найнеобхідніші речі. Буде цілодобове оточення поліцейських та гвардійців для захисту від мародерів», — додав очільник МВС.

За його словами, продовжують розбирати завали. На місці події працюють більше 500 осіб особового складу та понад 50 одиниць техніки.

  • Вибух стався приблизно о 10:00 ранку 21 червня на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Ймовірною причиною називають вибух газу. Жертвами вибуху стали 2 людини. Також рятувальникам вдалося дістати з-під завалів 4 осіб.
  • Поліція розглядає кілька версій, в тому числі і підрив. Порушено кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок, де вранці стався вибух, доведеться демонтувати, оскільки по стояку, який обрушився, проживають понад 100 осіб.