Вибух у Києві: Зеленський передав 12 постраждалим сімʼям сертифікати на нові квартири

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент України Володимир Зеленський передав 12 родинам, які постраждали від вибуху на Позняках, сертифікати на нові квартири. Про це йдеться в трансляції від Офісу президента.

«Усі 40 квартир під нашим контролем, ми їх віддамо упродовж найближчих днів. Зараз хочемо передати 12 квартир сімʼям, де є діти. Окремо віддали квартири Анастасії, яка втратила всю родину, й Анатолію, який втратив батька», — заявив Зеленський.

За його словами, це нові квартири, там зараз роблять ремонт.

Раніше повідомлялось, що постраждалі від вибуху отримають грошову компенсацію в сумі від 50 до 100 тисяч гривень незалежно від результатів розслідування причин вибуху.

  • Вибух стався приблизно в 10:00 ранку 21 червня в будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Імовірною причиною називають вибух газу. Жертвами події стали щонайменше 5 осіб.
  • Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки. Поліція розглядала кілька версій, зокрема детонацію вибухівки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок доведеться демонтувати, оскільки на стояку, який обвалився, проживають понад 100 осіб. Влада столиці та Кабмін виділять кошти на житло для постраждалих.