Вибух у Києві: КМДА озвучила суми компенсацій для постраждалих

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вибух у Києві: КМДА озвучила суми компенсацій для постраждалих

Постраждалі від вибуху будинку в Дарницькому районі Києва отримають грошову компенсацію в сумі від 50 тис. грн до 100 тис. грн незалежно від результатів розслідування причин вибуху.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

«А що стосується так сказати глобальної компенсації, то нагадаю, що мер міста ухвалив рішення про те, що люди будуть забезпечені житлом як мінімум рівноцінним тому, яке вони втратили», — сказав Пантелєєв.

Він підкреслив, що грошову компенсацію виплатять незалежно від результатів розслідування причин події. Відповідаючи на питання про те, чи зможуть мешканці зруйнованого будинку отримати нове житло до кінця поточного року, Пантелєєв сказав: «Ми прогнозуємо, що так, звичайно».

  • Вибух стався приблизно в 10:00 ранку 21 червня в будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Ймовірною причиною називають вибух газу. Жертвами події стали щонайменше 5 осіб.
  • Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки. Поліція розглядала кілька версій, зокрема детонацію вибухівки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок доведеться демонтувати, оскільки по стояку, який обвалився, проживають понад 100 осіб. Влада столиці та Кабмін виділять кошти на житло для постраждалих.