ЦВК Росії опрацювала 100% протоколів. 78% росіян підтримали обнулення термінів Путіна

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ЦВК Росії опрацювала 100% протоколів. 78% росіян підтримали обнулення термінів Путіна

Пресслужба президента російської федерації

Центральна виборча комісія Росії опрацювала вже 100% протоколів голосування за поправки до конституції РФ. За них висловилися 77,92% росіян.

Про це пише ТАСС.

Проти поправок, які дозволять президенту Володимиру Путіну балотуватися ще двічі, проголосували 21,27%. Загалом явка під час голосування становила приблизно 65%.

  • Голосування в Росії тривало з 25 червня. 1 липня був сьомий і останній день голосування, який у країні навіть оголосили неробочим.
  • Напередодні Путін звернувся до росіян із закликом взяти участь у голосуванні. Він наголосив, що росіяни голосують «за країну, заради якої працюємо та яку хочемо передати нашим дітям і онукам».
  • За Конституцією Росії, Путін не може брати участі у виборах президента у 2024 році, оскільки зараз у нього другий поспіль президентський термін. Держдума вирішила змінити такий порядок, для цього в Конституцію внесли поправки, які дозволять обнулити президентські терміни. Завдяки цьому Путін зможе перебувати при владі ще два терміни — до 2036 року.
  • Через пандемію коронавірусу місця для голосування дозволили розмістити на відкритому просторі. У деяких випадках росіяни голосують за поправки у дворах на лавочках, на пеньку, на камені, у багажнику автомобіля чи в автобусі. У Кремлі згодом відповіли на повідомлення ЗМІ.