Путін закликав росіян проголосувати заради країни, яку «хочуть передати онукам». Поправки дозволять йому керувати до 2036 року

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін закликав росіян проголосувати заради країни, яку «хочуть передати онукам». Поправки дозволять йому керувати до 2036 року

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Росії Володимир Путін звернувся до громадян країни із закликом взяти участь у голосуванні за поправки до Конституції, зокрема ті, що стосуються обнулення його президентських термінів. Звернення перед останнім днем голосування транслювали кілька російських телеканалів.

Якщо громадяни проголосують за поправки, Путін зможе перебувати при владі ще два терміни — до 2036 року, коли йому виповниться 84 роки.

У зверненні Путін наголошує, що росіяни голосують «за країну, заради якої працюємо та яку хочемо передати нашим дітям і онукам».

«Тому впевнений, що кожен з вас, приймаючи таке важливе рішення, думає насамперед про своїх близьких, спирається на цінності, які нас обʼєднують, —а це правда і справедливість, це повага до людини праці, до людей старших поколінь, це сімʼя і турбота про дітей», — сказав Путін.

При цьому він знову наголосив, що поправки набудуть чинності тільки у разі їх схвалення на голосуванні. «Знову позначу свою позицію, вона чітка, незмінна і абсолютно тверда: оновлений текст Конституції, усі запропоновані поправки набудуть чинності тільки за вашого схвалення, за вашої підтримки», — заявив російський президент.

Путін подякував усім, хто проголосував, і закликав інших зробити це в останній день голосування — 1 липня. Цей день у Росії раніше оголосили неробочим.