Посадовці часів Буша вирішили підтримати демократа Байдена. Ці республіканці вважають Трампа небезпечним для США

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Посадовці часів Буша вирішили підтримати демократа Байдена. Ці республіканці вважають Трампа небезпечним для США

The Obama White House / Facebook

Сотні посадовців з адміністрації колишнього президента США Джорджа Буша — молодшого заявили про свою підтримку кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. Це чергова група республіканців, що протистоїть переобранню кандидата від своєї партії — чинного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters.

Чиновники, серед яких голови міністерств Буша, сформували комітет 43 Alumni for Biden («Випускники 43-го президента за Байдена») для підтримки кандидатури демократичного кандидата і віцепрезидента часів адміністрації Барака Обами.

Комітет планує випускати регулярні звернення членів Республіканської партії на підтримку Байдена, щоб забрати голоси у Трампа. Ці республіканці вважають, що чинний президент покинув свою партію та народ — за приклад наводять його політику щодо коронавірусу і реакцію на расизм з боку поліції.

«Ми знаємо, що нормально, що ненормально, а що надто ненормально. Президент — це небезпека», — сказав один з організаторів комітету Дженніфер Міллікін, який працював у передвиборчому штабі Буша і в його уряді.

Члени комітету республіканців вважають, що цього року необхідно обрати країну, а не партію, і саме Байден має можливість впоратися з викликами, що постали перед Америкою.

Штаб Байдена відмовився коментувати ці заяви.

У штабі Трампа «Випускників 43-го президента за Байдена» назвали «болотом», яке намагається скинути «належно обраного» президента.

За інформацією видання, на сторону Байдена також перейшли кілька посадовців зі спецслужб, які вважають Трампа загрозою національній безпеці. Крім цього, в опозицію до чинного президента став навіть чоловік його радниці Келліенн Конвей.

Трамп заявив, що республіканці, які йому протистоять, — «покидьки».