Трамп назвав «фейком» статтю про пропозиції від Росії афганським бойовикам вбивати військових США за гроші

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Трамп назвав «фейком» статтю про пропозиції від Росії афганським бойовикам вбивати військових США за гроші

Alex Wong / Getty Images

Президент США Дональд Трамп назвав фейком матеріал The New York Times про те, що російська розвідка таємно пропонувала афганським бойовикам, повʼязаним з організацією «Талібан», винагороду за вбивства американських військових.

Про це він написав у Twitter.

«Ніхто не казав такого ні мені, ні [віце-президенту США Майклу] Пенсу, ні голові апарату Білого дому Марку Медоузу про так звані напади росіян на наші війська в Афганістані. New York Times займається поширенням фейк-ньюс!» — підкреслив Трамп.

Також «фейком» матеріал газети називає і посольство Росії в США. «Ми вимагаємо від влади США ухвалити ефективні заходи для забезпечення виконання своїх міжнародних зобовʼязань в рамках Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року», — йдеться в Twitter посольства.

Про що йдеться?

За даними The New York Times, російська розвідка таємно пропонувала афганським бойовикам винагороду за вбивства американських військових.

За даними видання, американська розвідка кілька місяців тому з’ясувала, що винагороду пропонував російський підрозділ, який може бути пов’язаний із низкою замовних убивств у країнах Європи. Зазначається, що кілька таких винагород навіть було виплачено.

Всього в 2019 році в Афганістані загинули 20 військових США. Зараз в Штатах розробляють можливу відповідь на такі дії з боку РФ — від ноти по дипломатичних каналах до нових санкцій.