Адвокат Порошенка заявив, що генпрокурор Венедіктова оформила постанову «заднім числом»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Адвокат Порошенка заявив, що генпрокурор Венедіктова оформила постанову «заднім числом»

УНІАН

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань стверджує, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова оформила «заднім числом» постанову, якою нібито доручила іншому прокурору вручити підозру Порошенку.

Про це адвокат повідомив у Facebook, додавши відповідний документ.

Головань заявив, що Венедіктова та її підлеглі спочатку стверджували, що така постанова не потрібна, але потім її все-таки додали у матеріали справи, проте вже «заднім числом».

«10 червня я написав пост про те, що Венедіктова […] не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру Порошенку. Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець «доручення», тобто не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було», — написав Головань.

За його словами, під час зустрічі у кабінеті Венедіктової прокурори намагалися переконати, що «жодної постанови було не потрібно».

Адвокат заявив, що згодом постанова все-таки зʼявилася у справі.

«Однак пізніше «проффесіонали» перечитали кодекс. І постанова чарівним чином з’явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу — тримання під вартою. Однак генеральний шулер виявилася нездатною навіть якісно фальсифікувати документ. Певно, в результаті поспіху, у тексті підробної постанови з’явилися статті КПК (109 та 382), які були закриті ще 25 травня», — заявив Головань.

Раніше стало відомо, що адвокати Порошенка оскаржують у суді бездіяльність Венедіктової. Вони заявляють, що Офіс генпрокурора досі не відреагував на заяви про кримінальні правопорушення, вчинені слідчими Держбюро розслідувань (ДБР) під час обшуків у музеї Гончара.