Папа Римський закликав молитися за постраждалих від повеней на заході України

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Папа Римський закликав молитися за постраждалих від повеней на заході України

Franco Origlia / Getty Images

Папа Римський закликав молитися за жителів західних областей України, які постраждали від повеней. Про це повідомляє Vatican News.

Звертаючись до учасників недільної молитви «Ангел Господній», понтифік побажав, щоб люди, які потерпають під повеней на заході України, відчули «Господнє втішення та братню допомогу».

«Заохочую молитися і за населення Ємену, особливо за дітей, які страждають від дуже тяжкої гуманітарної кризи. А також за тих, кого уразили сильні повені в західній Україні: нехай же вони досвідчать Господнє втішення та братерську допомогу», — сказав він.

Папа Римський також закликав молитися за конференцію Євросоюзу та ООН для «підтримки майбутнього Сирії та регіону», що відбудеться 30 червня. «Молімося за цю важливу зустріч, аби вона змогла покращити трагічне становище сирійського народу та сусідніх народів», — сказав Папа Франциск.

  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби та попідтоплювали населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.
  • Повені підтопили майже 14,5 тисячі будинків у 342 населених пунктах.
  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • ЄС відповів на прохання України про допомогу. Швеція готова надати бар’єри та своїх експертів.