Повені на заході України підтопили майже 14,5 тисячі будинків, а також 11 лікарень з хворими на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Повені на заході України підтопили майже 14,5 тисячі будинків, а також 11 лікарень з хворими на коронавірус

МВС

У західних областях України через повені залишаються підтопленими ще половина постраждалих будинків — 7 731 будинок. Про це повідомили у пресслужбі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Станом на ранок 26 червня досі знеструмлені сім населених пунктів в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Загалом у 262 населених пунктах (було 342) чотирьох областей — Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської та Тернопільської — підтопленими залишаються:

  • 7 731 будинок – до цього було 14 471;
  • 13 об’єктів соціальної та побутової сфери;
  • зруйновано 154 км автодоріг (було 342) і 57 мостів (було 123)
  • пошкоджено 598 км автодоріг (було 655) і 172 мости (було 215)

До ліквідації наслідків негоди залучали 1,2 тисячі рятувальників і 403 одиниці техніки.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми «Право на владу» повідомив, що на заході повені підтопили 11 лікарень, де лікують хворих на коронавірус. Але евакуації вони не потребували.

  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • Кабмін виділив 754 млн гривень з резервного фонду для надання допомоги постраждалому населенню і на відновлення інфраструктури. 82 млн гривень підуть підрозділам МВС для ліквідації наслідків.
  • Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що повені завдали шкоди дорогам на 234 млн гривень. МЗС звернулося по допомогу до ЄС і НАТО.
  • Прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу за фактами масового знищення лісв, що, ймовірно, призвело до повеней і підтоплень у західних областях.