Криклій: Повені на заході України завдали шкоди дорогам на 234 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив на брифінгу, що повені на заході України завдали шкоди дорогам на 234 млн гривень.

Про це повідомляє «Економічна правда».

«Через негоду пошкоджено певні інфраструктурні обʼєкти у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій областях. За попередніми оцінками «Укравтодору»і служб автомобільних доріг, на 234 млн гривень завдано збитків у цих областях», — сказав міністр.

Дороги Івано-Франківської області постраждали найбільше. Там повністю зруйновано 190 км доріг і понад 400 км пошкоджено. Також зруйновано 90 мостів, пошкоджено 130.

За словами міністра, рух відновлено у Мукачеві, Рахові, Івано-Франківську та Львові, на деяких ділянках — з певними обмеженнями.

  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • Кабмін виділив 754 млн гривень з резервного фонду для надання допомоги постраждалому населенню і на відновлення інфраструктури. 82 млн гривень підуть підрозділам МВС для ліквідації наслідків.