Прокуратура Прикарпаття порушила справу про вирубку лісів, яка призвела до повеней на заході країни

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу за фактами масового знищення рослинного світу, що ймовірно призвело до повеней і підтоплень у західних областях країни.

Як повідомляє пресслужба прокуратури, справу порушено за ст. 441 КК (екоцид).

У прокуратурі зазначили, що в червні на Прикарпатті випала понаднормова кількість опадів, у результаті чого загинули три людини. В області підтопило понад 10 тисяч будинків, зруйновано 150 км доріг і 90 мостів, пошкоджено 586 доріг і 169 мостів, а також знищено 4 146 метрів берегоукріплення.

Причиною правоохоронці вважають вирубку лісів, недбалу лісгоспдіяльність та безвідповідальність чиновників, які відповідають за охорону навколишнього середовища.

  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • Кабмін виділив 754 млн гривень з резервного фонду для надання допомоги постраждалому населенню і на відновлення інфраструктури. 82 млн гривень підуть підрозділам МВС для ліквідації наслідків.
  • Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що повені завдали шкоди дорогам на 234 млн гривень. МЗС звернулося по допомогу до ЄС та НАТО.
  • Поліція Одеської області перекриє ділянку дороги Одеса — Рені через можливі підтоплення.