Іранський університет покарав студентів, які вшанували пам’ять загиблих зі збитого під Тегераном українського літака

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Іранський університет покарав студентів, які вшанували пам’ять загиблих зі збитого під Тегераном українського літака

Parvaz6512 / Wikipedia

Університет Мохагге Ардабілі в Ірані покарав 15 студентів, які вшанували пам’ять пасажирів та екіпажу з українського літака, збитого 8 січня під Тегераном. «Чорні скриньки» літака досі не передали Києву, мотивуючи це пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Ensaf News.

Студенти університету з міста Ардебіль, що на півночі країни, вважають, що їх відсторонили від навчання саме через меморіальну акцію. Молодь зібралась зі свічками, щоб вшанувати пам’ять загиблих з літака Міжнародних авіаліній України, який помилково збила протиповітряна оборона Ірану.

Університет,у свою чергу, назвав причиною доган і відсторонень студентів порушення ними громадського порядку та внутрішніх норм. Навчальний заклад відповів на запит Ensaf News, що студенти не питали дозволу щодо проведення подібної акції і тим самим порушили закон.

«Дисциплінарний комітет університету імені Мохагге Ардабілі з метою забезпечення та захисту громадських прав студентів, захисту репутації університету та сприяння збереженню навчального та дослідницького середовища здоровим, відповідно до дисциплінарних норм та з урахуванням ісламського права, виніс попередження та постанови щодо 15 студентів, які вчинили безлад», — йдеться у повідомленні.

Дата та місце проведення акції не уточнюється.