США розширили санкції проти Ірану. Під обмеження потрапили металургійні компанії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство фінансів США розширило санкції проти Ірану, додавши вісім компаній, які працюють у металургійній галузі.

Про це пише пресслужба Мінфіну США.

«Іранський режим продовжує використовувати прибуток, отриманий від діяльності виробників металів та іноземних торгових агентів, щоб фінансувати дестабілізуючу поведінку в усьому світі», — заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Санкції були запроваджені проти декількох іранських компаній, а також кількох з ОАЕ, Німеччини та Гонконгу. За даними Мінфіну США, усі вони займаються виробництвом сталі, алюмінію та інших металів або є торговими агентами з їхнього продажу.

У списку також опинився і один із найбільших металургійних комплексів Ірану та всього регіону — Mobarakeh Steel Company. Санкції забороняють американцям мати економічні відносини з цими компаніями, їхні активи на території США блокуються. Також Штати можуть застосовувати обмеження проти інших світових компаній, які торгуватимуть із підсанкційними підприємствами.

  • У грудні 2019 року до розширеного списку санкцій США проти Ірану потрапила, зокрема, авіакомпанія Mahan Air і близько 60 її літаків.
  • Група конгресменів розробила нову стратегію зі збереження світового лідерства США та поводження з державами, які вважаються головною загрозою для американського благополуччя: Росією, Китаєм та Іраном. Зокрема, консервативні республіканці пропонують посилити санкції проти Кремля, відключити країну від платіжної системи SWIFT, а також згадують Віктора Медведчука і його медіа-імперію.
  • Бельгія, Данія, Фінляндія, Нідерланди, Норвегія і Швеція приєдналися до фінансової системи INSTEX (Instrument in Support of Trade Exchanges), яка дозволяє вести торгівлю з Іраном в обхід санкцій США.