МВС хоче посилити відповідальність за образу поліцейських

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
МВС хоче посилити відповідальність за образу поліцейських

National Police of Ukraine / Flickr

Міністерство внутрішніх справ України планує посилити відповідальність за образу поліцейських, а також ввести додаткове покарання за використання проти них перцевого газу. Відповідний законопроєкт вирішили розробити після сутичок під час суду над активістом Сергієм Стерненком, підозрюваним у вбивстві внаслідок самозахисту.

Про це в інтерв’ю «РБК» розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Після сутичок біля Шевченківського райсуду в Києві, де обирали запобіжний захід Стерненку, Геращенко отримав завдання розробити законопроєкт про збільшення штрафів за образи поліцейських.

«Плюнути в поліцейського коштує від 136 до 255 гривень. Це хіба нормально? Ні, не нормально», — сказав заступник голови МВС.

За його словами, у законопроєкті також буде додаткова відповідальність за використання перцевого газу проти поліцейських. При цьому статус газових балончиків як засобу самозахисту не зміниться.

«У статті кримінального кодексу про хуліганство як обтяжуюча обставина вказується використання кастетів, біт тощо, ми додамо туди ще і сльозогінний газ. Тоді за це можна буде отримати реальний термін», — заявив Геращенко.

  • Суд над Стерненком 15 червня супроводжувався сутичками з поліцією. Правоохоронці побили одного із затриманих та намагалися затримати дівчину Стерненка. За неї заступився нардеп Лозинський. Він також постраждав від дій поліції, після чого зняв побої. У МВС заявили, що почали службове розслідування через побиття поліцейськими активістів.