Нардеп «Голосу» Лозинський зняв побої. Фракція ініціює обговорення дій поліції з парламентом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Народний депутат від партії «Голос» Роман Лозинський зняв побої у столичному відділі судово-медичної експертизи, щоб отримати доказову базу про порушення з боку поліції.

Як повідомив його однопартієць Ярослав Железняк, Лозинський буде звертатися у відповідні органи через напад та побиття його співробітниками поліції під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка під будівлею Шевченківського райсуду Києва, де сьогодні відбувається друге засідання.

Він додав, що фракція «Голос» ніціюватиме розмову з керівництвом парламенту і головами фракцій щодо недопущення свавілля з боку правоохоронців.

Тим часом ще один нардеп «Голосу» Ольга Стефанишина записала відео з відділку поліції, куди привезли трьох затриманих біля будівлі суду активістів.

За її словами, усіх трьох, зокрема активіста Миколу Виговського, поліція відпустила.

Сам Виговський розповів, що на нього склали три адміністративні протоколи: за дрібне хуліганство, непокору вимозі правоохоронця та участь в несанкціонованому мітингу. «Це зовсім печерна історія, тому що в 2020 році взагалі не обовʼязково повідомляти про проведення вуличних акцій», — сказав активіст.

  • Сьогодні Шевченківський суд обирає запобіжний захід активісту Стерненку, якого підозрюють у вбивстві одного з нападників на нього в Одесі в травні 2018 року. Перше засідання пройшло 12 червня.
  • Суди над Стерненком супроводжуються акціями і сутичками з поліцією. Сьогодні поліція побила одного із затриманих та намагалася затримати дівчину Стерненка. За неї заступився нардеп Лозинський. Він також постраждав від дій поліції. У МВС заявили, що почали службове розслідування через побиття поліцейськими активістів.