Справа Стерненка: у МВС розпочали службове розслідування через побиття поліцейськими активістів під судом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство внутрішніх справ розпочало службове розслідування за фактом побиття поліцейськими активістів під Шевченківським райсудом, де обирають запобіжний захід Сергію Стерненку.

Про це пише пресслужба МВС.

Там також зазначили, що матеріали за результатами розслідування передадуть до Державного бюро розслідування.

У поліції розповіли, що під час сутичок під судом було затримано п’ятьох осіб. Один із активістів начебто спровокував сутичку із журналістами, а інші перешкоджали його затриманню поліцейськими.

Як повідомляє «Українська правда», керівник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що двох поліцейських, які били учасників акції, відсторонили. Всі матеріали службового розслідування будуть передані у Державне бюро розслідувань.

  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК). У СБУ визнали, що на Стерненка напали Олександр Ісайкул та Іван Кузнєцов, який загинув, і що був факт самозахисту, але «подальші дії ставлять під сумнів вищезгадану версію». Прокуратура проситиме про цілодобовий домашній арешт.
  • Наступного дня Стерненку почали обирати запобіжний захід, однак зробити цього не встигли і засідання продовжили 15 червня. Під судом обидва дні відбуваються акції на підтримку Стерненка.