У Києві закладам громадського харчування дозволили приймати відвідувачів всередині приміщення. КМДА оприлюднила правила та вимоги.
Про це йдеться у розпорядженні КМДА від 22 червня (починаючи з пункту 93).
Зокрема, за одним столом, як і на літніх майданчиках, можуть сидіти не більше чотирьох осіб, без урахування дітей до 14 років. А відстань між сусідніми столами має бути не менше ніж 1,5 метра.
На вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень має бути місце для обробки рук антисептиком. Меню також мають розміщувати при вході для безконтактного ознайомлення або воно має бути виготовлене з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Столове приладдя має бути в індивідуальних упаковках.
Що досі заборонено ресторанам і кав’ярням?
- відкривати дитячі кімнати;
- проводити свята, банкети та майстер-класи, якщо гостей більше 10;
- готувати їжу на відкритих кухнях;
- роботу буфетів самообслуговування.
Відвідувачі можуть увійти до закладу тільки в супроводі працівника закладу. З підвищеною температурою або ознаками ГРВІ до закладів не пускатимуть. Працівники мають обслуговувати гостей в масках і рукавичках.
- В Україні через зростання кількості нових хворих на коронавірус дію адаптивного карантину продовжили до 31 липня. Із 22 червня регіони України, де потрібне посилення карантину, визначатимуть за новою методикою.
- На час карантину весілля та інші святкові заходи в Україні можна проводити тільки для 10 людей.