У Києві ресторанам і кав’ярням дозволили приймати гостей всередині. Але ще буде кілька заборон

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Юлія Вебер / «Бабель»

У Києві закладам громадського харчування дозволили приймати відвідувачів всередині приміщення. КМДА оприлюднила правила та вимоги.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА від 22 червня (починаючи з пункту 93).

Зокрема, за одним столом, як і на літніх майданчиках, можуть сидіти не більше чотирьох осіб, без урахування дітей до 14 років. А відстань між сусідніми столами має бути не менше ніж 1,5 метра.

На вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень має бути місце для обробки рук антисептиком. Меню також мають розміщувати при вході для безконтактного ознайомлення або воно має бути виготовлене з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Столове приладдя має бути в індивідуальних упаковках.

Що досі заборонено ресторанам і кав’ярням?

  • відкривати дитячі кімнати;
  • проводити свята, банкети та майстер-класи, якщо гостей більше 10;
  • готувати їжу на відкритих кухнях;
  • роботу буфетів самообслуговування.

Відвідувачі можуть увійти до закладу тільки в супроводі працівника закладу. З підвищеною температурою або ознаками ГРВІ до закладів не пускатимуть. Працівники мають обслуговувати гостей в масках і рукавичках.