Карантин в Україні продовжили до 31 липня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Карантин в Україні продовжили до 31 липня

В Україні через зростання кількості нових хворих на коронавірус дію адаптивного карантину продовжили до 31 липня.

Про це на засіданні уряду заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Також уряд планує розглянути оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає посилення карантинних вимог у певних регіонах.

«Враховуючи зростання кількості хворих, ми продовжимо дію адаптивного карантину до 31 липня. Також сьогодні ми розглянемо запропонований Міністерством охорони здоров’я оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає можливість посилення карантину в окремих регіонах, якщо цього вимагатиме ситуація», — повідомив Шмигаль.

Премʼєр наголосив, що за останній тиждень на коронавірус захворіло 4 853 людини — це найбільше число за весь час пандемії в Україні. При цьому він зазначив, що уряд розуміє, що українці втомились від карантину, але коронавірусна загроза нікуди не поділася. Тому просить українців дотримуватися правил.

Також уряд планує змінити графіки початку роботи в окремих сферах і галузях для того, щоб розтягнути в часі «години пік» у громадському транспорті.

Премʼєр наголосив, що заборонятиметься перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. А в транспорті заборонятиметься перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння.

Також уряд оновив базові показники, за якими відтепер визначатимуть регіони зі значним поширення коронавірусу.