ДСНС: Під завалами зруйнованого у Києві будинку більше немає загиблих

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ДСНС: Під завалами зруйнованого у Києві будинку більше немає загиблих

Пресслужба ДСНС

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що під завалами зруйнованого будинку на вулиці Соломії Крушельницької у Києві більше немає загиблих.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

«Всього підрозділами ДСНС вилучено з-під завалів тіла п’яти загиблих осіб. За оперативною інформацією, під завалами загиблих більше немає», — йдеться у повідомленні.

Загалом на місці працюють понад 200 рятувальників та 44 одиниці техніки.

В «Укрзалізниці» повідомили, що серед загиблих є двоє працівників компанії і двоє членів їхніх родин. Там обіцяють допомогти із похованнями, надати тимчасове житло, а також виплатити компенсації.

«Надалі родинам залізничників, які постраждали внаслідок вибуху в житловому будинку в м. Києві, «Укрзалізниця» надасть тимчасове житло та компенсує витрати на його оренду, а також виплатить фінансову допомогу. Крім того, правління АТ «Укрзалізниця» розгляне питання надання одноразової цільової фінансової допомоги 11 родинам, які постраждали внаслідок вибуху. Розмір допомоги становитиме від 100 до 500 тис. грн на одну родину», — підкреслили в «УЗ».

  • Вибух стався приблизно о 10:00 ранку 21 червня у будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Імовірною причиною називають вибух газу. Унаслідок вибуху було пошкоджено 40 квартир під’їзду, зруйновано — 16.
  • З-під завалів рятувальники дістали тіла 5 загиблих: 3 чоловіків та двох жінок. П’ятеро осіб було травмовано.
  • Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки. Поліція розглядала кілька версій, зокрема детонацію вибухівки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок доведеться демонтувати, оскільки на стояку, який обвалився, мешкають понад 100 осіб. Влада столиці і Кабмін виділять кошти на житло для потерпілих.