Вибух на Позняках: вибухівки у багатоповерхівці не було, у поліції тепер одна версія

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Основною версією вибуху у столичному багатоквартирному будинку на Позняках поліція називає витік газової суміші. Тести не підтвердили версію про вибухівку.

Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на поліцію Києва.

«Ще тривають експертизи, але попередньою версією назвали саме газ. Експрес тести показали, що вибухівки там не було», — заявили в поліції.

До цього Facebook-паблік dtp.kiev.ua опублікував відео моменту вибуху, який зафіксувала вулична відеокамера.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомляють, що рятувальники досі розбирають завали на 4-му поверсі та пиляють плити для їх подальшого підняття краном. Доля двох осіб залишається невідомою, а тому роботи триватимуть до моменту їх виявлення.

  • Вибух стався приблизно о 10:00 ранку 21 червня у будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Ймовірною причиною називають вибух газу. Жертвами вибуху стали три людини. Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки. Поліція розглядала кілька версій, в тому числі детонацію вибухівки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок доведеться демонтувати, оскільки на стояку, який обвалився, мешкають понад 100 осіб. Влада столиці і Кабмін виділять кошти на житло для потерпілих.