МОЗ погодив на посаду заступника директора Інституту раку колишнього «регіонала» Андрія Шипка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя погодило кандидатуру заступника директора Національного інституту раку і схвалило на цю посаду колишнього депутата від Партії регіонів Андрія Шипка, який у січні 2014 року голосував за диктаторські закони.

Як повідомляють «Слідство.Інфо» і журналістка Яніна Соколова, Шипко має приступити до роботи вже 3 липня.

Соколова написала у Facebook, що міністр охорони здоровʼя Максим Степанов вже призначив Шипка на посаду без конкурсу. Виконуючий обовʼязки директора Інституту раку Олександр Яцина сказав журналістам, що колишній нардеп ще на розгляді, але «скоро буде в колективі».

Яцина відмовився уточнювати, за чиєю ініціативою призначили Шипка. При цьому він додав, що Шипко — людина «з великої літери і має величезний досвід». Яцина підтвердив, що конкурс на посаду не проводився. «Конкурс відбувається на посаду директора. На посаду заступників жодного конкурсу не буває», — стверджує він.

Як повідомляє громадський рух «Чесно», Шипко був членом Партії регіонів з 2006 до 2014 року. Із 2006 до 2012 року він був заступником голови Дніпропетровської облради, а після став депутатом Верховної Ради. Після Революції потрапив у парламент як самовисуванець. Фігурував у кількох антикорупційних розслідуваннях.

  • У вересні 2019 року в Інституті раку розгорівся корупційний скандал. Журналістка Яніна Соколова, яка лікувалася від раку в НІР, звинуватила директора установи Олену Колеснік в корупції та війні проти головного лікаря Андрія Безносенка. Пізніше посадових осіб НІР звинуватили у порушенні правил державних закупівель. МОЗ призначив аудит. Перевірка тривала тиждень.
  • У березні невідомі напали на Безносенка — його побили біля будинку. Вже у травні на вході до Інституту напали на заступника головного лікаря Шудрака. Безносенко розповів, що за нападами стоять одні й ті ж люди — два заступники директора Дмитро Нікітін і Руслан Ткаченко, а також уповноважений з антикорупційної діяльності, колишній працівник правоохоронних органів Сергій Пономаренко.