Вбивство «Сармата»: суд відпустив одного з підозрюваних на «відпочинок до моря»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вбивство «Сармата»: суд відпустив одного з підозрюваних на «відпочинок до моря»

Бердянський міськрайонний суд відпустив на п’ять днів на відпочинок до моря обвинуваченого в організації вбивства ветерана бойових дій на сході Віталія Олешка з позивним «Сармат» Євгена Бродського.

Про це пише «Громадське» з посиланням на документи, які видання отримало від побратимів загиблого.

В ухвалі суду зазначають, що відповідне клопотання подав адвокат обвинуваченого, наголосивши на тому, що Бродському з дітьми нібито необхідно пройти оздоровлення в місті Бердянськ. За адресою, яку вказав захисник, розміщена база відпочинку Sun Resort.

Суддя відпустила Бродського на «оздоровлення» на 5 днів — до 22 червня включно. Побратими «Сармата» заявили виданню, що вбачають у цьому необхідність зустрічі Бродського з іншими фігурантами справи. Адже раніше суд звільнив з-під варти 4 обвинувачених, зокрема Михайла Сігіду, який відбуває домашній арешт у Бердянську.

  • Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня 2018 року в Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив Олешку в спину, коли той сидів у кафе з дружиною і знайомими. Потім вбивця сів у машину та зник.
  • Підозрювані — 11 осіб: Артем Матюшин, Микола Ломака, Олександр Обухов, Максим Володимиренков, Михайло Сігіда, Євген Бродський і Віктор Власюк, а також Денис Зеленкін, Тарас Мовчан, Сергій Смирнов і Руслан Кузнєцов.
  • 19 липня 2019 року слідство викликало на допит як свідка народного депутата від «Волі народу» Олександра Пономарьова. За словами екснардепа Мустафи Найєма, Пономарьова разом з народним депутатом від БПП Сергієм Валентировим можуть підозрювати у причетності до замовлення вбивства «Сармата».
  • У серпні минулого року Державне бюро розслідувань розпочало провадження проти працівників поліції, яких підозрюють у тому, що вони приховали поінформованість про підготовку вбивства «Сармата».