Вбивство «Сармата»: суд відпустив чотирьох обвинувачених під домашній арешт

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Вбивство «Сармата»: суд відпустив чотирьох обвинувачених під домашній арешт

Бердянський міський районний суд відпустив під домашній арешт чотирьох фігурантів справи про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка («Сармата»). Про це повідомляє «Громадське».

Запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт змінили обвинуваченим Михайлу Сігіді, Миколі Ломаці, Олександру Обухову і Максиму Влидимиренкову. Захист фігурантів просив для них нічний домашній арешт.

Загалом у справі 11 фігурантів, серед обвинувачених в організації та вчиненні вбивства Віталія Олешка семеро людей. Свою причетність до злочину заперечують усі, окрім Артема Матюшина — обвинуваченого стрілка.

  • Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня 2018 року в Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив Олешку в спину, коли той сидів у кафе з дружиною і знайомими. Потім вбивця сів у машину та зник.
  • 19 липня 2019 року слідство викликало на допит як свідка народного депутата від «Волі народу» Олександра Пономарьова. За словами екснардепа Мустафи Найєма, Пономарьова разом з народним депутатом від БПП Сергієм Валентировим можуть підозрювати у причетності до замовлення вбивства «Сармата».