ДБР: Поліція могла знати про підготовку вбивства «Сармата» і не попередила його

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань розпочало провадження проти працівників поліції, яких підозрюють у тому, що вони приховали обізнаність про підготовку вбивства ветерана АТО Віталія Олешка («Сармат»). Про це у Facebook повідомила заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

«Сьогодні розпочали кримінальне провадження за фактом можливо неправомірних дій поліцейських, які, імовірно, знали про підготовку вбивства Віталія Олешка (позивний «Сармат») — громадського активіста та ветерана АТО, проте приховали цей факт і не попередили його», — написала вона.

Провадження зареєстровано за фактом приховування особливо тяжкого злочину та зловживання службовим становищем. «Під час досудового розслідування слідчим необхідно з’ясувати, чи справді співробітники Національної поліції знали про підготовку вбивства активіста. Про це можуть свідчити записи телефонних розмов підозрюваних у вбивстві, які були у розпорядженні правоохоронців. Проте вони не вжили передбачених законодавством заходів, аби попередити цей злочин», — додала Варченко.