Аеропорт «Київ» на день скасовує регулярні міжнародні пасажирські авіарейси. Аеропорт «Львів» також відклав відновлення рейсів

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Міжнародний аеропорт «Київ» повідомив про скасування всіх регулярних міжнародних пасажирських авіарейсів до 03:00 17 червня.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці аеропорту.

«Міжнародний аеропорт «Київ» не обслуговує регулярні міжнародні пасажирські рейси до 03:00 за місцевим часом 17.06.2020 у зв’язку з продовженням дії карантину COVID-19 у місті Києві», — повідомляють у компанії.

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького також переніс старт виконання польотних програм. Причиною цього також є, що показники захворюваності на коронавірус не дозволяють послабити карантинні обмеження. Польоти планують відновити 20 червня.

Відтак заплановані на найближчі дні рейси Wizz Air, Windrose, Belavia із/до Києва та Львова виконані не будуть. Рейси із Борисполя (Київська область), Харкова, Запоріжжя виконуються за розкладом.

З 15 червня Україна відновила міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви через карантинні обмеження. Тоді ж відкрили пункти пропуску та контролю в аеропортах і дозволили в’їзд до України іноземцям з країн, де немає значного поширення коронавірусу.

До цього міністр Дмитро Кулеба наголосив, що відновлення авіасполучення залежить не тільки від рішення України, але й від країни призначення.

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов на брифінгу розповів, що після відновлення міжнародного авіасполучення з Україною (15 червня) рейси розділять на дві групи — з поганою і сприятливою епідемічною ситуацією.