Степанов: Міжнародне авіасполучення розділять на дві групи — з поганою і сприятливою епідемічною ситуацією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов на брифінгу розповів, що після відновлення міжнародного авіасполучення з Україною (15 червня) рейси розділять на дві групи — з поганою і сприятливою епідемічною ситуацією.

Це буде стосуватися рейсів, які прибувають у країну. До пасажирів будуть застосовувати певні заходи безпеки. Країни з поганою епідемічною ситуацією позначать червоною зоною, зі сприятливою — зеленою зоною. Визначенням зони буде показник кількості активних захворювань у країні — якщо хворих більше, ніж 40 на 100 тисяч населення, то країна в червоній зоні, якщо менше — в зеленій. МОЗ буде публікувати перелік країн за зонами.

За словами міністра, усі іноземці, які прилетять в Україну з червоної зони, повинні будуть проходити обсервацію або самоізоляцію. Іноземці із зелених зон від цього будуть звільнені.

Всі іноземні громадяни повинні будуть мати при собі страховку на лікування від коронавірусу.

  • З 5 червня в Україні відновили внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня заплановано відновлення міжнародного. Державна авіаційна служба оприлюднила перелік вимог до авіакомпаній для здійснення перельотів на час карантину.
  • Міністерство закордонних справ на двосторонньому рівні веде переговори про відновлення авіасполучення з кількома країнами. У відомстві вже очікують на відновлення сполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром. При цьому міністр Дмитро Кулеба наголосив, що відновлення авіасполучення залежить не тільки від рішення України, але й від країни, до якої летять.
  • У той же час, Брюссель рекомендуватиме державам Європейського Союзу відкриття зовнішніх кордонів із 1 липня.
  • Міжнародний аеропорт «Бориспіль» розпочне роботу 15 червня. З понеділка планують обслуговувати 15 рейсів на день, але деякі з них авіакомпанії ще можуть скасувати.