СБУ затримала Владислава Мангера у лікарні Херсону, його везуть до Києва для участі в засіданні суду

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
СБУ затримала Владислава Мангера у лікарні Херсону, його везуть до Києва для участі в засіданні суду

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

СБУ затримала голову Херсонської обласної ради в лікарні Херсону. Зараз його везуть до Києва для участі в засіданні суду.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«На виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва 16 червня 2020 року співробітниками Служби безпеки України близько 7 ранку затримано підозрюваного в замовленні та організації нападу на Катерину Гандзюк голову Херсонської обласної ради», — пишуть у повідомленні.

У повідомленні не вказують прізвище, але посада співпадає з посадою підозрюваного Владислава Мангера.

Правоохоронці доставлять його до Печерського районного суду, де слідчий суддя розгляне клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пресслужба СБУ доповідає, що міру запобіжного заходу Мангеру вирішили змінити після його погроз свідкам і членам їхніх сімей.

12 червня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про примусовий привід до суду Мангера для обрання йому запобіжного заходу. Однак підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк не приїхав на засідання суду через «проблеми із сердцем». Попри це, суд дав дозвіл на його затримання.

  • 27 квітня повідомляли про завершення розслідування проти голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Мангер підозрюється у тому, що за попередньою змовою з іншим підозрюваним, Олексієм Левіним, організував напад на Гандзюк, який призвів до її смерті.
  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. Замовником вбивства слідство вважає керівника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголосили про підозру в організації злочину.
  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок пʼятьом ексбійцям АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк.