Міносвіти: Скасовувати ЗНО неприпустимо, його проведуть відповідно до санітарних норм

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міносвіти: Скасовувати ЗНО неприпустимо, його проведуть відповідно до санітарних норм

Facebook / Український центр оцінювання якості освіти

Міністерство освіти виступає проти скасування зовнішнього незалежного оцінювання та готове провести його в безпечних умовах, відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Скасування ЗНО є неприпустимим. ЗНО — це запорука справедливого і об’єктивного оцінювання, а також чесного і прозорого вступу... Інші способи оцінювання, як-от середній бал свідоцтва про повну загальну середню освіту, не можна вважати об’єктивним, оскільки кожна школа має власну шкалу оцінювання», — пояснила очільниця міністерства Любомира Мандзій.

Вона підкреслила, що наразі виші готові приймати заяви вступників саме на основі ЗНО, а альтернативний механізм для проведення вступної кампанії створити неможливо.

За її словами, наразі міністерство готується до проведення основної сесії ЗНО 25 червня – 17 липня. «Пункти проведення тестування забезпечені медичними масками, термометрами, антисептиками та захистом для медиків. До пунктів тестування засоби захисту доставляють ОДА, які отримали їх від партнерів. Готовність пунктів тестування контролює Держпродспоживслужба згідно зі спеціальним чеклістом», — пояснила Мандзій.