ЗНО відбудеться попри коронавірус. У МОН відпрацьовують кілька сценаріїв

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) обов’язково відбудеться у цьому році, незважаючи на ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19. Про це наголосив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, відомство і Український центр оцінювання якості освіти відпрацьовують кілька сценаріїв проведення ЗНО, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування за різних варіантів розгортання подій. І цього тижня в Міносвіти обіцяють повідомити деталі проведення ЗНО та вступної кампанії.

Раніше Міносвіти перенесло пробне ЗНО через коронавірус. Так, пробне тестування з української мови і літератури замість 21 березня перенесли на 4 квітня. Тестування з інших предметів замість 28 березня — на 11 квітня.

  • Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про повну загальну середню освіту», прийнятий Верховною Радою 16 січня.
  • Згідно з даними карти поширення COVID-19 від Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірусом заражені понад 381 000 осіб, з яких 16 563 померли. У пʼятірку найзараженіших входять Китай, Італія, США, Іспанія і Німеччина.