Партія ОПзЖ привітала з Днем Росії. Згадали Зеленського, «ура-патріотизм» і розповіли про «перший крок до діалогу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Партія ОПзЖ привітала з Днем Росії. Згадали Зеленського, «ура-патріотизм» і розповіли про «перший крок до діалогу»

Пресслужба президента російської федерації

Партія «Опозиційна платформа — За життя» опублікувала на своєму сайті привітання до Дня Росії. У політсилі заявили, що Росію вітають «від імені всіх українців».

У ОПзЖ кажуть: «Що би не говорив президент Зеленський, але з Росією нас повʼязують не просто спільні кордони».

«Перш за все родинні звʼязки, тісно переплетені людські долі, духовні і культурні цінності, спільна історична спадщина, перемога у Великій Вітчизняній війні і памʼять про цю Велику Перемогу згуртувала наші народи на століття. Саме тому всі спроби влади і національно стурбованих політиків, ура-патріотичної меншості вбити клин між українцями і росіянами, розірвати відносини між нашими країнами зазнали фіаско», — заявили в ОПзЖ.

У партії стверджують, що «українці втомилися від русофобської істерії, від політики ненависті і прекрасно розуміють, що сьогодні Україна як ніколи потребує розвитку діалогу з Росією, радикальної зміни економічного курсу і відновлення стратегічного економічного партнерства з Росією».

У ОПзЖ кажуть, що «перший крок до початку діалогу» з Росією вже зробили. «З ініціативи нашої партії у Верховній Раді створено міжфракційне депутатське обʼєднання «Міжпарламентський діалог заради миру: Україна — Росія — Німеччина — Франція», — розповіли у партії.

  • 10 березня делегація нардепів від фракції ОПзЖ відвідала Москву, де зустрілася з депутатами Держдуми Росії. Під час цих зустрічей сторони обговорювали створення «парламентського виміру «нормандського формату». Пізніше один з лідерів ОПзЖ Віктор Медведчук зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним та обговорював з ним цю ідею.
  • Наприкінці травня Печерський райсуд зобовʼязав Офіс генерального прокурора відкрити провадження щодо можливої держзради представників партії «Опозиційна платформа — За життя».
  • Минулого року у липні представники «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович і Тарас Козак зустрілися з тодішнім премʼєр-міністром РФ Дмитром Медведєвим у Москві, у штабі партії «Единая Россия».
  • Перед цим, у березні, в Москві відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, голови «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука та Юрія Бойка. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше за нинішню ціну та подовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.