Нардеп від «Голосу»: Суд зобовʼязав Офіс генпрокурора розслідувати ймовірну держзраду депутатів ОПзЖ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нардеп від «Голосу»: Суд зобовʼязав Офіс генпрокурора розслідувати ймовірну держзраду депутатів ОПзЖ

Yekaterina Shtukina \ TASS via Getty Images

Печерський районний суд зобовʼязав Офіс генерального прокурора відкрити провадження щодо можливої держзради представників партії «Опозиційна платформа — За життя». Про це повідомила народний депутат партії «Голос» Соломія Бобровська.

«Сподіваюсь, всі памʼятають, як ОПзЖ катались в Москву на особисті зустрічі з Путіним і депутатами Думи? Ну от, за 24 години очікуємо від ОГП номер провадження», — написала депутат.

За її словами, слідча суддя в ухвалі зазначила, що наведені відомості «дійсно свідчать про ознаки злочину».

Про що йдеться?

10 березня 2020 року делегація нардепів від фракції ОПзЖ відвідала Москву, де зустрілася з депутатами Держдуми Росії. Під час цих зустрічей сторони обговорювали створення «парламентського виміру «нормандського формату». Пізніше один з лідерів ОПзЖ Віктор Медведчук зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним та обговорював з ним цю ідею.

  • У липні 2019 року представники «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович і Тарас Козак зустрілися з тодішнім премʼєр-міністром РФ Дмитром Медведєвим у Москві, у штабі партії «Единая Россия».
  • Перед цим, у березні, в Москві відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, голови «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука та Юрія Бойка. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше за нинішню ціну та подовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.
  • Після цього СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом цих поїздок.