Ткаченко стверджує, що нічого не знав про частку Медведчука в «1+1». Пригадує, що ті компанії належали братам Суркісам

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ткаченко стверджує, що нічого не знав про частку Медведчука в «1+1». Пригадує, що ті компанії належали братам Суркісам

Кузьмін Олександр / УНІАН

Міністр культури та інформаційної політики, колишній гендиректор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко стверджує, що не знав про перебування у структурі власності медіахолдингу компаній, пов’язаних з головою політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктором Медведчуком.

Про це він заявив в ефірі «Громадського».

Ткаченко наголошує, що з вересня 2019 року не має жодного стосунку до роботи телеканалу, тому не знає, що там відбувалося.

«Моя історія стосунків із паном Медведчуком достатньо красномовна. Ми завжди займали протилежні позиції як під кутом зору цінностей стосовно преси, так і позицій стосовно агресії Росії, і взагалі його політичної діяльності в Україні як уповноваженого кума Путіна», — розповів Ткаченко.

Він також додав, що ті компанії, які журналісти проєкту «Схеми: корупція в деталях» вказали як належні Медведчуку, на його пам’яті належали братам Суркісам.

  • Напередодні журналісти проєкту «Схеми: корупція в деталях» оприлюднили інформацію, що Медведчук зазначив у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності «Телерадіокомпанії «Студія 1+1». Відповідно до декларації, дружина Медведчука — телеведуча Оксана Марченко є кінцевою власницею компанії Bolvik Ventures Ltd з Британських Віргінських Островів. Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1»
  • Медіагрупа «1+1» заявила, що не володіє інформацією про те, чи контролює Медведчук частку в телеканалі «1+1».
  • Згодом Медведчук підтвердив наявність у його дружини Оксани Марченко частки в телеканалі «1+1».