У «1+1» назвали «новою» інформацію про частку Медведчука і перевіряють усю структуру медіахолдингу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У «1+1» назвали «новою» інформацію про частку Медведчука і перевіряють усю структуру медіахолдингу

Синиця Олександр / УНІАН

Медіагрупа «1+1» поки не має про те, що голова політичної ради партії «Опозиційна платформа — За життя» і кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук задекларував частку в телеканалі «1+1».

Про це повідомляється на сайті медіахолдингу.

«Для «1+1 медіа» ця інформація є новою. Наразі юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять до структури власності телеканалу. Офіційний коментар «1+1 медіа» з’явиться після перевірки інформації», — повідомили у медіагрупі.

Про що йдеться?

Журналісти проєкту «Схеми: корупція в деталях» оприлюднили інформацію, що Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності «Телерадіокомпанії «Студія 1+1».

Відповідно до декларації, його дружина телеведуча Оксана Марченко — кінцева власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів. Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», — йдеться у повідомленні про структуру власності на сайті каналу «1+1». У цьому ж повідомленні вказано, що компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Так само кіпрська фірма, яку задекларував Медведчук, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи — «2+2» (ТОВ «Гравіс-Кіно»). Через низку компаній, вона контролює частку розміром 24,51%. На офіційному сайті телеканалу «2+2» вказано, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Обидва телеканали входять до структури медіахолдингу «1+1 медіа».