Ідеолог Brexit у своєму шоу порівняв протести проти расизму з «Талібаном». Його звільнили через два дні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Ідеолог Brexit у своєму шоу порівняв протести проти расизму з «Талібаном». Його звільнили через два дні

Gage Skidmore / Flickr

Найджел Фарадж, ідейний натхненник виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу і радіоведучий, в ефірі своєї передачі порівняв протестувальників, які повалили пам’ятник работорговцю, з афганськими ісламістами. Його звільнили з радіостанції LBC через 48 годин після заяви, пояснивши це швидким закінченням контракту.

Про це керівництво радіостанції повідомило у Twitter.

9 червня в ефірі програми Good Morning Britain відомий євроскептик Фарадж коментував повалення статуї работорговця Едварда Колтона у Брістолі учасниками протесту проти расизму.

«Вони зробили це як агресивний натовп, який сам приймає рішення про правильне і неправильне… Суть у тому, що ви починаєте демонтувати історію, яку не розумієте і яку хочете прикінчити… «Талібан» любив підривати та нищити історичні пам’ятки з різних часів, які він не схвалював», — цитує радіоведучого Daily Mail.

Ефір ведучого викликав обурення, тому з Фараджем поговорили і вирішили терміново розірвати контракт, який і так «добігає кінця».

«Ми дякуємо Найджелу за неоціненний внесок, який він зробив у LBC, і бажаємо йому всього найкращого», — йдеться в повідомленні.

56-річний Фарадж працював на радіо з 2017 року. За цей час він взяв інтерв’ю у багатьох знаменитостей, зокрема в Дональда Трампа.

Жорсткий євроскептик протягом десятиліття критикував ЄС, а з 2014 року робив це як лідер Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) у Європарламенті.

У 2019 році Фарадж для просування виходу країни з ЄС створив Brexit Party.

Торік Financial Times включили ідеолога й оратора Фараджа до списку особистостей, які визначили долю десятиліття.

  • Мер Лондону Садік Хан наказав переглянути міські статуї та назви вулиць після повалення пам’ятника англійському работорговцю XVII століття, що викликало гучні дебати про оцінки імперського минулого Великої Британії.
  • Вуличний художник Бенксі присвятив поваленню пам’ятника нову роботу.