СБУ викрила гендиректора одного з підприємств «Укроборонпрому» на розголошенні держтаємниці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Контррозвідка СБУ спіймала генерального директора одного із підприємств «Укроборонпрому» на розголошенні державної таємниці.

Про це пише пресслужба СБУ.

«Контррозвідники Служби безпеки України викрили генерального директора одного з державних підприємств концерну «Укроборонпром», який залучав до роботи з секретними документами підлеглого, термін дії допуску в якого закінчився», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, керівник підприємства знав про відсутність доступу до держтаємниці у свого заступника, однак ухвалював рішення, які зобов’язували підлеглого працювати із цими документами. Вони ж стосувалися, зокрема, розробки та виробництва засобів захисту інформації для українських військових у зоні ООС.

Наразі порушено справу за ч. 1. ст. 328 (розголошення державної таємниці) ККУ.

  • Директор «Укроборонпрому» ухвалив рішення про звільнення керівника держпідприємства «Антонов» Олександра Донця за результатами службової перевірки.
  • У листопаді 2019 року колишньому гендиректору «Укроборонпрому» повідомили про підозру в недекларуванні статків. Слідство зʼясувало, що у 2016 році ексгенеральний директор не задекларував дві квартири вартістю понад 3 млн грн, земельну ділянку в Києві та два автомобілі Range Rover вартістю 10 млн грн, які є власністю цивільної дружини.