Контррозвідка СБУ затримала фігуранта у справі генерала Шайтанова

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Контррозвідка Служби безпеки України затримала фігуранта у справі Валерія Шайтанова — генерал-майора СБУ, завербованого Росією. За даними слідства, він планував вбивство добровольця Адама Осмаєва.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У повідомленні уточнюють, що затриманий — колишній працівник Центру спецоперацій «А» СБУ, який теж підтримував контакти з полковником ФСБ РФ Єгоровим.

Під час обшуку працівники СБУ знайшли арсенал вогнепальної зброї і боєприпасів. Правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, підствольний гранатомет і 2 гранати до нього, пістолет STEYR 1914 з глушником, гвинтівку типу карабін, рушницю Mauser-Werks, саморобну гвинтівку з глушником, 3 гранати РГД-5 і запали до них, схожий на пластид матеріал, 12 капсулів-детонаторів і понад 9 тисяч набоїв різного калібру.

Фігуранту провадження повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Досудове розслідування триває за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Вилучене озброєння та боєприпаси долучили до кримінального провадження як докази та направили на експертизу.