Антирасистські протести: у Великій Британії сервіси видалили серіал «Маленька Британія» через блекфейс

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Антирасистські протести: у Великій Британії сервіси видалили серіал «Маленька Британія» через блекфейс

Кілька стримінговых сервісів у Великій Британії видалили серіал «Маленька Британія», тому що в кількох епізодах творці вдавалися до використання «блекфейсу». До такого кроку сервіси підштовхнули протести в усьому світі, викликані вбивством у США поліцією афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це пише Daily Mail.

Від серіалу відмовилися такі сервіси, як BBC iPlayer, BritBox і Netflix. Також вони видалили інший серіал творців «Маленької Британії» — «Летимо зі мною» (Come, fly with me!).

«Часи змінилися відтоді, як серіал «Маленька Британія» вперше вийшов в ефір, тому зараз він недоступний. «Летимо зі мною» недоступний на сервісі вже шість місяців», — повідомили в сервісі.

Зазначається, що таке рішення викликало критику з боку деяких користувачів. Водночас інша частина аудиторії підтримала це рішення сервісів, назвавши такий підхід у мистецтві «образливим».

«Маленька Британія» — сатиричне скетч-шоу, назва якого є алюзією на назву «Велика Британія». Скетчі оформлені у вигляді розповіді про мешканців держави і супроводжуються коментарями оповідача, який говорить про «людей Британії». Шоу виходило з 2003 до 2006 року.

«Летимо зі мною» — комедійний серіал від творців «Маленької Британії» Метта Лукаса і Девіда Уолльямса. Шоу розповідає про роботу «одного з найбільш завантажених» аеропортів Британії та кількох вигаданих авіакомпаній.