Лерос заявив, що Єрмак шукав голоси за зняття Разумкова. І за це нібито пропонував ОПзЖ крісло віцеспікера

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лерос заявив, що Єрмак шукав голоси за зняття Разумкова. І за це нібито пропонував ОПзЖ крісло віцеспікера

Facebook / Masi Nayyem

Народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявляє, що глава Офісу президента Андрій Єрмак шукав голоси для відставки спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це Лерос розповів в інтерв’ю «Цензор.НЕТ».

Лерос стверджує, що цю інформацію йому підтвердили у трьох фракціях. При цьому ін додає, що Разумков користується «великою повагою багатьох депутатів».

«Єрмак вів переговори з представниками фракцій з приводу того, чи дадуть вони голоси за зняття Разумкова. Він уже робить цей замір. […] Мені конкретна людина, представник однієї з фракцій сказав. Я вирішив це уточнити у двох інших фракціях. Там підтвердили, що були такі розмови», — розповів Лерос.

Нардеп заявив, що Єрмак нібито пропонував фракції «Опозиційна платформа — За життя» крісло першого віцеспікера за підтримку відставки Разумкова.

«Упевнений, Разумков прекрасно розуміє картину. У нього є відносини з Офісом президента. І він точно не дурний хлопець і розуміє, що відбувається», — додав Лерос.

Раніше Лерос під час виступу в Раді звинуватив Єрмака, нардепа від СН Миколу Тищенка й ексдепутата Київради Дениса Комарницького у створенні корупційних оборудок у Києві.

  • 29 березня депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця». На одному з відео брат голови ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче керувати компанією «Укрзалізниця». На іншому відео чоловік розповідає, що у нього є «хороша дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».
  • Фігуранти справи про плівки Дениса Єрмака — Дмитро Штанько і Сергій Шумський — звинуватили Андрія Єрмака в корупції та заявили, що він отримував гроші від людей, які сподівалися посісти державні посади. Обидва Єрмаки звинувачення заперечують.
  • Розслідування щодо плівок почало НАБУ — туди звернулися Лерос, Штанько і Шумський. Також розслідування були в ДБР і СБУ. Пізніше з НАБУ матеріали передали до Нацполіції, а звідти — до СБУ.
  • Адвокати Лероса вимагають повернути справу «плівок Єрмака» до НАБУ.