Нардеп Лерос звинуватив Єрмака, Тищенка і Комарницького в корупції. Докази — у НАБУ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутат фракції «Слуга народу» Гео Лерос під час виступу у Верховній Раді звинуватив голову Офісу президента Андрія Єрмака, нардепа від СН Миколу Тищенка й ексдепутата Київради Дениса Комарницького у створенні корупційних оборудок в Києві.

«У мене був брифінг в НАБУ [Національне антикорупційне бюро], де я надав безпрецедентні докази топкорупції в місті Києві. Це ОЗУ очолює Андрій Єрмак, його кум і наш колега по фракції Микола Тищенко і Денис Комарницький, смотрящий за Києвом, який спрямовує всі потоки через Андрія Єрмака і зосереджує ці кошти на місцеві вибори», — сказав Лерос з трибуни, закінчивши виступ словами «я посаджу кожного з вас».

У своєму Facebook нардеп описав схему.

«Головний герой і організатор схем — Денис Комарницький, його дах — народний депутат Микола Тищенко і його кум Єрмак, якому він носить коробки на Банкову з авто Комарницького, її виконавці — депутати, чиновники, родичі та куми», — написав депутат.

За його словами, схема стосується будівництва Подільсько-Воскресенського мосту та компанії «Еко-Буд-Трейд», яка у 2016 році через підставну особу виграла тендер на будівництво частини мосту. Кінцевими бенефіціарами компанії є Комарницький, Сергій Кучер з профільної комісії Київради й екснардеп Микитась, який проходить у справі про квартири для Нацгвардії. Лерос зазначає, що до управління компанією мають стосунок сестра нардепа Тищенка та її чоловік. Крім того, Комарницький разом з Аллою Шлапак були керівниками виборчого штабу Миколи Тищенка у 2019 році.

Лерос стверджує, що «Еко-Буд-Трейд» — компанія-прокладка, яка не має власних будівельних потужностей і працівників. Вона за «відкати» залучає на всі роботи субпідрядні організації.

Лерос пише, що з серпня 2019 року по квітень цього року на підприємство з бюджету перерахували 1, 167 млрд гривень. За цей період із субпідрядників зібрали 318 млн гривень «чорного налу».

Єрмак у цій схемі нібито замʼяв усі справи проти Комарницького, зробивши його повноправним «смотрящим» у Києві. Лерос також назвав вісім фірм, через які працює Комарницький («Еко-Буд-Трейд», «Адамант Інвест», ТОВ «Центр розвитку економіки і права», ПАТ «Всеукраїнський науково-дослідний інститут аналітичного приладобудування», «Варда», ТОВ «Форма», ТОВ «Скайбуд» «Проєктна організація «Укрбуд»).

«Для затравки прикладаю один з 50 документів Комарницького по ДП «Українська студія хронікально-документальних фільмів», тому що особливо був здивований тим, хто стоїть за дерибаном кіностудії, і мені стало зрозуміло, чому так метушився Тищенко з цього питання в нашому комітеті», — написав нардеп.

Лерос заявив, що передав до НАБУ десятки гігабайт інформації та тисячі документів.