Окупанти у Криму передали справу Джемілєва до «суду»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Окупанти у Криму передали справу Джемілєва до «суду»

Косарєв Олександр / УНІАН

Слідчий комітет Росії заявив, що справу стосовно Мустафи Джемілєва передали до суду. Про це повідомив його адвокат Микола Полозов у Facebook.

Захисник зазначив, що ні його, ні Джемілєва про це не поінформували, але незаконно сповістили про це слідчий орган.

Полозов пояснив, що, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу РФ, про направлення справи до суду треба повідомити обвинуваченого, його захисника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача та (або) представників.

«Як ми бачимо, слідчий, керівник слідчого органу, сам слідчий орган у законі не вказані як адресат повідомлення прокурора про направлення справи до суду. А в окупованому Криму все навпаки», — додав він.

Джемілєву висунули звинувачення у перетині держкордону Росії після заборони на вʼїзд (ч. 3 ст. 322 КК РФ), зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою (ст. 224 КК РФ), а також у придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК РФ).

Слідчий комітет стверджує, що 3 травня 2014 року Джемілєв незаконно вʼїхав до Криму через пункт пропуску «Армянськ».

Росіяни також стверджують, що він зберігав у будинку в Бахчисараї карабін ОП-СКС, а його син знав, де лежать ключі від сейфа. «У травні 2013 року син Джемілєва незаконно заволодів зброєю, скоївши з неї вбивство людини», — йдеться в повідомленні слідчих.

Крім того, Джемілєва звинувачують у зберіганні патронів калібру 7,62 мм, які заборонені в цивільному обігу.