Університети скасували виступ Іванки Трамп через позицію Дональда Трампа щодо вбивства Флойда

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Університети скасували виступ Іванки Трамп через позицію Дональда Трампа щодо вбивства Флойда

Jessica James / Flickr

Державний університет Вічіта та Кампус прикладних наук і технологій цього ж університету скасували виступи бізнесвумен та доньки Дональда Трампа Іванки на випускному. Про це вона повідомила у Twitter.

«Кампуси нашої країни повинні стати оплотом свободи слова. «Культура ігнорування» та дискримінація точок зору суперечать науковому співтовариству», — написала Іванка.

Вона також випустила відео з промовою, у якій не згадала протести після смерті Флойда, але визнала труднощі зі зростанням економіки США через пандемію.

Водночас представники навчальних закладів заявили, що випускний «перефокусують» на студентів, а єдиним доповідачем буде випускниця Кампусу.

«У світлі проблем соціальної справедливості, викликаних смертю Джорджа Флойда, розуміємо і несемо відповідальність за те, що час заяви [про виступ Іванки Трамп] був невдалим», — додали вони.

Випускників також запросять для перегляду вітальних повідомлень від більш ніж 30 спікерів, включно з Іванкою Трамп.

Оголошення про її виступ одразу розкритикували викладачі закладів, які направили до адміністрації університетів лист із проханням скасувати цей виступ. Лист поширили у соціальних мережах, його підписали 488 викладачів та студентів.