У Росії кількість хворих на коронавірус уже перевищила 450 тисяч

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Росії кількість хворих на коронавірус уже перевищила 450 тисяч

Міноборони РФ

У Росії за добу коронавірус виявили ще у 8 855 хворих. Загальна кількість інфікованих у країні станом на 6 червня зросла до 458 689 людей.

Росія посідає третє місце у світі за кількістю хворих.

Про це повідомляє російський Оперативний штаб із протидії COVID-19.

Днем раніше в Росії за добу зафіксували 8 726 нових випадків.

За минулу добу від коронавірусу померли 197 людей, всього з початку пандемії — 5 725. За добу в країні одужали 8 708 хворих, від початку пандемії — 221 388.

У Росії розпочинають випробування вакцини від коронавірусу власного виробництва — спершу тестуватимуть на військових.

  • Раніше видання Meduza повідомляло, що в Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. В офіційні списки померлих від COVID-19 потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, чий розтин покаже, що головною причиною смерті став саме коронавірус. Якщо смерть хворого з COVID-19 спричинена ускладненнями хронічних захворювань, у посмертному діагнозі головною причиною смерті можуть зазначити саме їх.
  • 6 травня коронавірус виявили у міністра культури Росії Ольги Любимової. 30 квітня коронавірусом заразився премʼєр-міністр Росії Михайло Мішустін. 19 травня він повернувся до роботи. 25 травня стало відомо, що від коронавірусу одужав речник Путіна Дмитро Пєсков.
  • Голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров спростовує інформацію про те, що заразився коронавірусом. Раніше видання BAZA повідомило, що Кадиров заразився під час відвідування інфікованого чиновника і перебуває у важкому стані в Москві.
  • Кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 6,5 мільйона людей.